Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

malutka pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hey pracuje nad botem dość fajnym lecz nie wiem jednej rzeczy jak zrobić takie coś ze gracz wpisuje swój nick a gdy go wpisze pewne zdanie w skrypcie zostanie zmieniony na nick za pomoc będę bardzo wdzięczny

Opublikowano
Opublikowano

człowieku, a może byś zajrzał do helpa, poczytał trochę o funkcjach do obsługi stringów i nie spamił niepotrzebnymi pytaniami?

Kolega wyjaśnił wszystko, wystarczy tylko wpisać w helpa tą funkcję i masz składnię, opis, nawet przykład użycia...

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Możesz zrobić tak [nie jest to żaden język :F]

funkcja pobierznickgracza()
{
funkcje pobierająca nick z labela
}

String napis1 = pobierznickgracza()

Napisz("mam 10 lat i nazywam sie napis1()");

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

@up:

Jak piszesz pseudokodem to proszę, nie używaj składni C, do tego łączonej z jakimś dziwnym wywoływaniem funkcji wewnątrz łańcucha znaków.

@top:

Po pierwsze nie chodziło o ortografię tylko o skladnię, tego się nie da zrozumieć. Jeśli chodzi Ci o to że gracz wpisuje gdzieś w bocie jakieś zdanie a ono jest zamieniane na jego nick to użyj StringReplace:

StringReplace("łańcuch znaków w którym będziesz szukał tego zdania", "zdanie którego szukasz", "nick gracza / zdanie na które zamieniasz")

Czy zajrzenie do helpa było aż takie trudne?

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

wytłumaczył tak dokładnie jak mógł, podał składnię... czego jeszcze oczekujesz?

masz jeszcze przykład i nie marudź:

$tekst = "Ala ma psa" ;zmienna z oryginalnym tekstem

MsgBox(0, "Stary tekst", $tekst) ;wyswietlenie pierwszego tekstu

$zamiana = "kota" ;ten tekst zostanie zamieniony

$NowyTekst = StringReplace($tekst, "psa", $zamiana) ;z tekstu wyraz "psa" zostanie zamieniony na wyraz ze zmiennej $zamiana

MsgBox(0, "Nowy tekst", $NowyTekst) ;wyświetlenie nowego tekstu
Opublikowano

thx że się staracie ale to nie oto mi chodziło chodzi mi o to że np uruchamia się gui i jest pole do napisania np nicku gdy go napisze w skrypcie zamiast nick będzie napisane np Z0z0lekpl xD

Opublikowano

w skrypcie zamiast nick będzie napisane np Z0z0lekpl xD

Ale o co ci KONKRETNIE chodzi? Gdzie jest ten tekst? W labelu, zmiennej, jest tytułem okienka itd.

Opublikowano

p uruchamia się gui i jest pole do napisania np nicku

Wygląda mi to na inputboxa

gdy go napisze w skrypcie zamiast nick będzie napisane np Z0z0lekpl xD

Czyli jak wpisze "nick" to zamieni mu to na "Z0z0lekpl". Czyli GUICtrlRead i StringReplace ._.

Opublikowano

@up:

Dokładnie, nie wiem czego jeszcze autor może chcieć poza gotowcem, którego oczywiście nie dam (nie podał własnego kodu, nie widać, że próbował coś zrobić, mam zasady).

@Z0z0lekpl:

Pokaż, że chociaż próbowałeś coś sam zrobić, może będę mógł coś w Twoim kodzie poprawić żeby działał.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...